2015. január 22., csütörtök

Lovely Complex

Akartam valami újat a blogra: gondoltam, miért ne írhatnék a könyveken kívül animékről és mangákról is?

Elsőként egy olyan animét szerettem volna hozni, amit akárhányszor megnézek, mindig napokig depressziós leszek, miután befejeztem. Na nem mintha bármi baj lenne vele, egyszerűen csak mindig nagyon nehéz elengedni a szereplőket és a történetet, mert legszívesebben a végtelenségig nézném. Gondolom ebből már rájöhettetek, hogy az egyik legnagyobb kedvencemről van szó.

Lovely Complex
Történetünk egyik főszereplője Koizumi Risa, aki a maga 172 centijével a legmagasabb lányok közé tartozik az iskolában. Emiatt aztán nem igazán talál magának barátot, hiszen a legtöbb fiú alacsonyabb nála. Nem segít a helyzetén az sem, hogy hamarosan már mindkét legjobb barátnőjének lesz valakije, csak neki nincs.
Risa sorstársa Otani Atsushi, aki a lánnyal ellentétben az átlagosnál alacsonyabb, 156 cm. Ők ketten az osztály "Defekt Duó"-ja, mert bár barátok, mégis sokat veszekednek és folyton szívatják egymást.  A személyiségük nagyon hasonlít, de külsőre egyáltalán nem passzolnak, röhejesen festenek egymás mellett. Mindketten megszállottan rajonganak egy Umibozu nevű rapperért.
Ahogy egyre jobban megismerik egymást, Risa szép lassan rájön, hogy beleszeretett Otaniba. Innentől kezdődnek a problémák, a lány elhatározza, hogy nem érdekli a magasságbeli különbség, harcolni fog Otaniért, és elnyeri a szerelmét.

Az anime összesen 24 részes, 2007-ben vetítették a tv-ben. Magyarországon az Animaxon játszották még 2010-2011 között. A szinkron (szerintem) még az elviselhetőbbek közé tartozik, bár egyes szereplőknek a hangjától a hajamat téptem.


Koizumi Risa
Risa karakterét már az első percektől kezdve imádtam. Néha csinál hülyeségeket, és rengeteget hisztizik, de valószínűleg sokunkkal történtek már hasonló esetek (reménytelen szerelem, féltékenység, stb), így aztán könnyű magunkat a helyébe képzelni. Nem is zavart különösebben a sok hiszti, Risa egyszerűen csak egy tipikus, szerelmes tinilány. Főhősünk eléggé ügyetlen, akit mindenki szórakoztatónak tart, ugyanis nagyon vicces, és rengeteget beszél. Emiatt (és persze azért is, mert magasabb náluk) a fiúk legtöbbször csak barátként tekintenek rá. Az egyik srác, aki eleinte tetszik Risának, meg is jegyzi, hogy nem tudna rá lányként tekinteni.

Otani Atsushi
A történet másik főszereplője, egy nagyon alacsony fiú, akibe Risa szerelmes lesz. A kosárlabdacsapat tagja, néha nagyon bunkón tud viselkedni, de valójában kedves, érzelmes srác. Eléggé zavarja őt, hogy ennyire alacsony, főleg mert az exbarátnője egy nála sokkal magasabb fiú miatt hagyta el. Otani a legjobb lány barátjának tartja Risát, és soha nem gondolt bele, hogy ők ketten akár járhatnának is, így aztán eléggé elbizonytalanodik, mikor a lány szerelmet vall neki. Sokáig nem tudja, mit akar, (SPOILER!) többször is elutasítja őt, de közben egyre több árulkodó jel mutat arra, hogy viszontszereti a lányt.

Mit ér az élet barátok nélkül? Risa rengeteg segítséget kap legjobb barátnőitől, Nobutól és Chiharutól (főleg az előbbitől). Bár néha nem jönnek be Nobu tanácsai, a lány mindig ott van, ha Risának szüksége van rá, és mindig helyre rázza, amikor elkeseredik.
Még a mellékszereplők is mind igazi egyéniségek, és az anime néha rátér az ő személyes problémáikra is. Feltűnik többek között Risa gyerekkori barátja, Haruka, aki állandóan szívatja Otanit, valamint Seiko, egy diák, akiről meglepő dolgok derülnek ki.

A 24 rész tulajdonképpen a szereplők középiskolai éveit meséli el, ezalatt Risa "hétköznapi" problémákkal szembesül: viszonzatlan szerelem, féltékenység, rivalizálás, megcsalás, továbbtanulás..
Imádnivaló, ahogy a sorozat megmutatja, hogy nem szabad foglalkozni azzal, mit gondolnak mások, és ne adjuk fel a céljainkat.


Összességében egy vidám hangulatú, aranyos sorozatról van szó, amit bárkinek ajánlanék, aki szereti a romantikus vígjátékokat. Azok is bátran megnézhetik, akik alapvetően nem valami nagy animések. Tele van szerethető karakterekkel, érzelmekkel és poénokkal, hatalmasakat lehet nevetni rajta, de nem hiányoznak a sírós részek sem. A saját kategóriájában szerintem tökéletes, nem tudnék semmi rosszat mondani róla.

Egy élőszereplős japán film is készült 2006-ban, ugyanezen a néven. A történet és a szereplők nem változtak, és ha jól tudom megtalálható a neten magyar felirattal, de én még nem tudtam rávenni magam, hogy megnézzem. Elég gagyinak tűnik, talán inkább maradok az animénél. :)


10/10
Kedvenc szereplő: Risa, Otani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése