2015. február 19., csütörtök

No.6


A Hatos zóna egy olyan hely, ami látszólag tökéletes. Ennek az ideális településnek az elit csoportjához tartozik Shion, egy 12 éves fiú. Legjobb barátja egy lány, akit Safunak hívnak,  és mivel mindketten rendkívül magas IQ-val rendelkeznek, felvételt nyernek az iskola Speciális tagozatába.
Azonban egyik éjjel egy sebesült fiú szökik be Shion szobájába. Shion felajánlja neki a segítségét, de csak később tudja meg, hogy a titokzatos srác, Nezumi valójában egy bűnöző, aki a Büntetésvégrehajtási Intézetből szökött meg. A belé ültetett chip segítségével a hatóság hamar megtudja, hogy Shion egy szökevényt rejtegetett az otthonában.
Nem elég, hogy kizárják a Speciális tagozatból, de édesanyjával együtt Shiont elküldik az elit városrészből. Nezumit azonban nem sikerül elfogniuk.
Négy évvel később Shion parkolófelügyelőként dolgozik, és a kollégájával egy holttestet találnak a parkban. Egyre több a különös haláleset: fiatal emberek perceken belül megöregednek, majd meghalnak. Amikor Shion munkatársa is meghal a fiú szeme láttára, főhősünk kételkedni kezd a tökéletesnek látszó, szeretett városában. Emiatt a hatóság a Büntetésvégrehajtási Intézetbe akarja szállítani, azonban a váratlanul felbukkanó Nezumi megmenti őt.
Shion tudja, hogy már soha nem térhet vissza a Hatos zónába, és soha nem láthatja viszont az édesanyját és a legjobb barátját.


Röviden, egy kissé borús hangulatú disztópiáról van szó, ahol a kiindulópont a szokásos: "sz*r a rendszer, vessünk neki véget". Emellett nyomon követhetjük, ahogy Shion, a jószívű, kedves, de kissé naiv srác egyre közelebb kerül a titokzatos Nezumihoz, aki senkihez nem hajlandó kötődni. Ja igen, egy-két shounen ai elem előfordul, de nem ezen van a hangsúly, úgyhogy aki esetleg irtózna a fiú-fiú párostól, az is nyugodtan megnézheti.

A grafikára igazán nem lehet panasz. Az opening az, amivel nem tudtam kibékülni (mi ez a nyávogás, te jó ég), viszont a No.6 endingje szerintem az egyik legjobb, imádom. Valamint az anime során többször is elhangzó Kaze no Requiem című dal is gyönyörű. Úgyhogy tényleg nem értem, hogy ez az opening hogy történhetett meg. :D

"Emlékek, ragaszkodások, megbánások. Ha túl sok felesleges cuccot cipelsz magaddal, a végén egyszerűen agyonnyomnak."

Mivel az anime mindössze 11 részből áll, gyorsan ki lehet végezni. TÚL gyorsan. Egyik részt sem találtam unalmasnak, bár tény, hogy a történetet jobban is kidolgozhatták volna, szerintem simán lehetett volna ebből egy 24 részes anime is. 11 rész alatt nem csoda, hogy nem kaptam választ minden kérdésemre.


A karakterekkel nem volt baj. A legnagyobb figyelmet persze Shion és Nezumi kapja (én az utóbbit jobban megkedveltem), a többiek múltját, jellemét nem ismerhetjük meg annyira. Egyedül Inukashi (Kutyatartó) volt az, akiben láttam fantáziát, a többiek annyira nem győztek meg. De senkit sem utáltam, ami már haladás (mondjuk Safu elég idegesítő volt).

Shiont kezdetben egy barna hajú, barna szemű kissrácként ismerhetjük meg, (kis SPOILER!) de a parazita darazsak miatt nem sokkal később már fehér hajú, és vörös szemű lesz. Főhősünk kedves, rendkívül okos és udvarias. Ha valaki veszélyben van, Shion nem habozik, hogy megmentse őt, akár a saját élete árán is. Nem könnyű kihozni a sodrából, és kerüli az erőszakot. A történet előrehaladtával azonban ez szép lassan változni látszik.
Shion az elit tagjaként nőtt fel a Hatos zónában. Édesanyjával él Chronosban, az elit negyedben, egészen 12 éves koráig, amikor megfosztják a rangjuktól, és elküldik őket, Nezumi rejtegetése miatt.

Nezumi egy bűnöző, aki szívből gyűlöli a Hatos zónát, de sokáig nem árulja el Shionnak, hogy miért. A másik főszereplővel ellentétben Nezumi durva, gúnyos, szarkasztikus és elég ingerlékeny. Ahogy jobban megismerjük őt, sok dolog kiderül róla, például szereti a klasszikus irodalmat, néha színészkedik, és gyönyörűen énekel.
A sorozat elején Nezumi egy rideg személyiség, aki nem akar közel kerülni senkihez. Szerinte az emberi kapcsolatok olyanok, mint a bilincsek. Az anime előrehaladtával azonban ez a véleménye megváltozik, ahogy egyre közelebb kerül Shionhoz.

Összességében egy nagyon jó kis sorozatról van szó. A rövidsége ellenére is sikerül megkedvelnünk a főszereplőket, de persze azért jobban bírnám, ha több részes lenne. A 11 részbe nem fért bele túl sok dolog, és néhány kérdés így megválaszolatlanul marad. Az akciójelenetek nagyon jók, de a vége szerintem el lett kapkodva, egy kicsit több magyarázatot vártam volna. A light novelt és a mangát nem olvastam, de gondolom, azokból több dolog derül ki.
Nezumi és Shion miatt viszont mindenképp érdemes megnézni. :)

10/8
Kedvenc szereplő: Nezumi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése